Fotball i Jevnaker

Filed under: Blogg — Roger @

Jevnaker Idrettsforening omfatter fotball, skøyter, langrenn og turn, men fotball og skøyter er de største idrettene. Hadeland Glassverks turnforening ble stiftet i 1911, for å fremme helsen til arbeiderne på glassverket.

Fotball var en populær idrett allerede da, selv om laget ikke hadde en egen bane å spille på. Det ble spilt og trent på jorder og sletter. Den første fotballbanen i Jevnaker kom ikke før i 1917. Da ble det laget en grusbane inne på området til glassverket.

Jevnaker var et av lagene som fikk være med i Norgesserien da den ble startet i 1937. De endte på andreplass det første året, og på tredjeplass neste år. Cupkampene tok en pause under krigen, men startet igjen i 1946. Da kom Jevnaker seg til tredje runde i ligaen, og i 1949 spilte laget kvartfinale mot Vålerenga IF. I 1951 rykket Jevnaker opp til det som i dag er tredjedivisjon. Laget har senere rykket opp og ned flere ganger. I dag spiller laget i tredjedivisjon avdeling 4. Der endte de på andreplass sesongen 2014, med 45 poeng. Dersom det er mulig å satse penger på laget foran sesongen 2015, vil de nok ha ganske lave odds.

Jevnaker har selvsagt også et svært godt tilbud innen aldersbestemt fotball, og rundt 300 spillere i alle aldre spiller fotball på banene til Jevnaker Fotball. Spillerne kan bruke åtte ballbaner, kunstgressbane med undervarme, gressbane med tribune og klubbhus. Alt er lagt til rette for at både små og store skal ha det morsomt på banen. Fotball er en av de mest populære aktivitetene for norske barn, og barn fra Jevnaker er selvsagt like begeistret for sporten som barn andre steder. De mange aktive spillerne i aldersbestemte klasser gir også god rekruttering til A-laget. Der kan lokale talenter utvikle seg videre etter at de blir voksne.