Jevnaker i dag

Filed under: Blogg — Roger @

Jevnaker er langstrakt og har mange boligområder og tettsteder med skoler, sykehjem, butikker, idrettsanlegg og andre ting innbyggerne trenger.

En av Norges mest besøkte turistattraksjoner er Hadeland Glassverk. Årlig kommer rundt 600 000 personer til glassverket. Jevnaker har også Nord-Europas største skulpturpark som viser samtidskunst og ulike utstillinger. Kulturlivet er levende i kommunen, og det arrangeres kulturdager som kalles Liv og Røre. Pilegrimsleden krysser også gjennom Jevnaker kommune.

På Jevnaker stadion finnes gressbane, kunstgressbane, skøytebane og ballsletter, sammen med Jevnakerhallen, som er basen for turn, klatring, svømming, fotball og pistolskyting. Jevnaker stadion har også en kunstisbane. Jevnaker er den minste kommunen i Oppland, men har den tetteste befolkningen, og stor vekst i innbyggertallet.

Kommunens administrasjonssenter ligger på Nesbakken, som er kommunesentrum. Kommunevåpenet viser tre sølvpokaler på en rød bunn, som er en henvisning til glassblåsing. Viktige boligområder er Samsmoen, Bergermoen og Nordhagen. Nesbakken er også handelssentrum i kommunen. På østsiden av Hadeland Glassverk ligger Toso, der man finner trevarebedrifter, stasjon, skole, restaurant, legesenter, forsamlingslokale, bensinstasjon, næringsvirksomhet, hoteller og boligområdene Prestmoen, Toso og Nybygget. Det ligger også en industripark på Bergermoen.

Jevnaker har et aktivt idrettsliv og kulturliv, og mange foreninger og lag for både barn og voksne. Man finner mer informasjon om hva kommunen har å by på ved å besøke kommunens nettside. Her finner man alt det nyttige man trenger å vite enten man ønsker å besøke kommunen, eller vil bosette seg der. Mulighetene er mange, og kommunen legger vekt på å tilby innbyggerne det de trenger.